ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΡΕΗ, Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ & ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Mar 29, 2019 -- Posted by : admin

Αναμφίβολα διανύουμε δύσκολες εποχές, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Είμαστε όλοι «παιδιά της κρίσης», κάποιοι από μας λόγω λανθασμένων επιλογών, ενώ κάποιοι άλλοι λόγω συνθηκών αναγκαίας επιβίωσης. Για τα δάνειά μας είμαστε συχνά υποχρεωμένοι να πληρώνουμε ακριβά, ακόμη και με την απώλεια ακίνητης και κινητής περιουσίας μας. Οι συνέπειες, όμως, μπορεί να μην είναι μόνο οικονομικές, αλλά και ιδιαίτερα σοβαρές στην υγεία μας, με αποτέλεσμα να προκαλούνται μέχρι και ιδιαίτερα σοβαρές ασθένειες εξαιτίας τους.

Συχνά οι υπερχρεωμένοι άνθρωποι υποβαθμίζουν τις οικονομικές τους δυσκολίες και αποφασίζουν πρώτα να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια, όταν πια η κατάσταση εμφανίζεται σχεδόν αδιέξοδη. Όσο περισσότερο ζουν οι άνθρωποι σε ένα καθεστώς υπερχρέωσης, τόσο ισχυρότερα αυτό επιδρά αρνητικά στην υγεία τους. Στρες, άγχος, κρίσεις άγχους, διαταραχές ύπνου, κακή διάθεση, καταστάσεις φόβου, πονοκέφαλοι και κατάθλιψη είναι συχνά οι συνέπειες.

Χρέη και εθισμός ενισχύονται στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Από τη μια πλευρά, οι άνθρωποι με διάφορες εξαρτήσεις, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον υπερδανεισμό. Από την άλλη πλευρά, εξαιτίας του προβλήματος των χρεών, είναι δυνατό να προκύψουν περαιτέρω προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ, τα τυχερά παίγνια, τα φάρμακα ή ακόμη και τις ναρκωτικές ουσίες.

Επιπροσθέτως, τα χρέη μπορούν να θέσουν τον γάμο και την οικογένεια σε μεγάλη δοκιμασία. Οι άνδρες κατηγορούν τις γυναίκες τους για υπέρ του δέοντος καταναλωτισμό. Οι γυναίκες τους άνδρες πάλι για κακοδιαχείριση. Η συνεχής προσπάθεια ενάντια στα χρέη έχει παραμερίσει σημαντικότερα πράγματα στη ζωή των σύγχρονων ζευγαριών, όπως είναι η αισθηματική, ψυχική και ερωτική συναναστροφή. Έτσι παρατηρούμε κατά την τελευταία εξαετία της κρίσεως ιδιαίτερη αύξηση των διαζυγίων στην χώρα μας.

Σύμφωνα με την οικονομική σύμβουλο, κυρία Σπαθή, το σημαντικότερο στην αναζήτηση της ορθής λύσης είναι, καταρχάς, να δημιουργήσει κάποιος έναν προϋπολογισμό. Κατόπιν, οφείλει να αναζητήσει επιπρόσθετες πηγές εισοδήματος, όπως και βέβαια να περιορίσει τις δαπάνες του.

Εκτός των παραπάνω αναγκαίων βημάτων στα οποία πρέπει κανείς να προβεί υπάρχουν και άλλα, τόσο νομικά, όσο και οικονομικά εργαλεία αντιμετώπισης. Τέτοια είναι, ενδεικτικά αναφερόμενα, ο Νόμος 3869/2010 περί υπερχρεωμένων ιδιωτών, ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών περί κόκκινων δανείων, ο Εμπορικός Πτωχευτικός Κώδικας, και η δικαστική άμυνα (ασφαλιστικά μέτρα, ανακοπές κ.α.) κατά των πράξεων αναγκαστικής εκτελέσεως (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.α.) στις οποίες προβαίνουν το Δημόσιο και οι Τράπεζες. Είναι φυσιολογικό, μόνος του, κανείς να αισθάνεται ανίσχυρος απέναντι στο πρόβλημα. Η συμβολή του ειδικού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύτιμη βοήθεια.

Όπως αναφέρει η κυρία Σπαθή, στη δικηγορική εταιρεία που εργάζεται «πέρα από τα ανωτέρω νομικά βοηθήματα, τα οποία εφαρμόζουμε, προτείνουμε και λύσεις οικονομικής καθοδηγήσεως, οι οποίες απορρέουν από την ανωτέρω περιγραφόμενη φιλοσοφία μας. Μαζί αναλύουμε τις οφειλές και λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών σας προβλημάτων».

Όπως γίνεται από τα παραπάνω κατανοητό, λύσεις υπάρχουν στα συγκεκριμένα προβλήματα, όμως, χωρίς επαγγελματική βοήθεια είναι εξαιρετικά αμφίβολο κάποιος να πετύχει έστω και μια γενική προσέγγιση της αντιμετώπισης των κρίσιμων ζητημάτων. Συνεπώς, καλό είναι να απευθυνόμαστε στους ειδικούς, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, τόσο για λόγους οικονομικούς, όσο και υγείας.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά της, την κυρία Αικατερίνη Σπαθή,

Οικονομική Σύμβουλο στην Δικηγορική εταιρεία LAWHELP.

www.flowmagazine.gr

Share:

Media - Ενημέρωση

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ Ο.Α.Ε.Ε

Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» 6 ΜΕ 10 με θέμα ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ…

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ LAWHELP κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ (skai) «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» 6 ΜΕ 10 Ο…

ΣΤΟ LIVE NEWS ΤΟΥ "Ε" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

Όλη η συζήτηση με τον Δικηγόρο της LAWHELP κ.Aναστάσιο Σίμου στο LIVE…

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή των συνταξιοδοτικών παροχών,…

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ

Η Εφορία χωρίζει τα ζευγάρια! Στο... τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση…